Heel wat mensen houden ervan nieuwe gerechten uit te proberen en laten zich daarbij graag leiden door makkelijke en heldere recepten. Hoewel de exotische keukens de laatste jaren veel belangstelling, doet Vlaamse kost het nog altijd zeer goed. Toch dreigen heel wat van de gerechten waar vele generaties groot mee geworden zijn, een beetje in de vergetelheid te raken. Daar wil Volkskunde Vlaanderen vzw nu samen met Cyriel Dael verandering in brengen.
Cyriel Dael, gepensioneerd meesterkok en gepassioneerd verzamelaar, maakte er zijn levenswerk van traditionele recepten te verzamelen. De meest inspirerende recepten uit zijn archief van kookschriftjes, boekjes en losse papiertjes heeft Volkskunde Vlaanderen vzw nu in dit kookboek gebundeld. Generatieoverschrijdende en onvergetelijke gerechten die eenvoudig te bereiden zijn: dat is de essentie van dit boek. Stoemp, kervelsoep, gehaktballetjes met krieken, konijn met pruimen, verloren brood of vlaai… Laat u verbazen door de vindingrijke en gevarieerde keuken van bij ons en geniet van deze gerechten van toen voor de keuken van nu.
Wij zijn ervan overtuigd dat ‘Zo Koken Wij’ een unieke aanvulling is op reeds bestaande kookboeken over de Vlaamse keuken. Het kookboek ‘Zo Koken wij’ heeft een beperkte oplage, dus wacht niet te lang!
Bestellen?
Zo koken wij. Verzamelde gerechten van bij ons is nu verkrijgbaar bij Volkskunde Vlaanderen vzw voor 15,70 euro per exemplaar (inclusief verzendingskosten). Bestellen kan door een mailtje te sturen naar emmie@volkskunde-vlaanderen.be, met vermelding van ‘Zo koken wij’ – naam + voornaam + bibliotheek + adres – aantal exemplaren’. De bestelling is pas definitief wanneer u 15,70 euro gestort heeft op rekeningnummer 700-0161237-67 met vermelding van ‘Zo koken wij’ – naam + voornaam + adres.
Zo koken wij. Verzamelde recepten van bij ons
Volkskunde Vlaanderen vzw en Cyriel Dael
ISBN 978-90-8135-800-2
128 pagina’s
15,70 euro